maanantai 7. huhtikuuta 2014

Pinkkiä pitsiä

Pitsinen Isager-mekkoni sai alkunsa jo syksyllä. Helma meni kertaalleen purkuun, alkuperäisellä silmukkamäärällä ja valitulla kavennustahdilla mekosta olisi tullut nilkkapituinen. Haluaisin kuitenkin huomauttaa, että laskelmat perustuivat mallitilkkuun. Ennen purkua muistin sentään mitata tiheyden uudelleen..
Vyötärön kohdalla tuli ensimmäinen stoppi. Lopulta sopiva pitsikuvio yläosaan löytyi, ja oikeastaan vasta valmista neuletta kuvatessa tajusin helmapitsin ja miehustan kuvioitten olevan varsin samanhenkiset. Täysin vahinkovalinta, mutta ehkä alitajunta etsi sopivaa muotoa ja ilmeisesti lopulta löysi!Toinen stoppi tuli viimeistelyjen kohdalla, eikä tällä kertaa langanpäitten päättelyssä vaan kädenteiden ja päntien huolitteluissa. Pienet hihat kävi ajatuksissa, pitsineule samoin, sittenkin tavallinen sesori.. plaah. Neule hautui talven, muita neuleita valmistui.
Ja sitten pääsin pienen tauon jälkeen neuletapaamiseen, piti saada mukaan joku yksinkertainen työ ja totesin pakkopullaviimeistelyjen sopivan hommaan kuin nenä päähän. Se mikä ei etene neuletapaamisessa, ei tule jatkossakaan etenemään. Ja niinhän se eteni. Kanssaneulojat tunnistivat pitsihelman syksyltä :) Illan ja seuraavan päivän aikana neule valmistui, langanpäät päättyivät ja pingotus viritettiin. Viikonloppuna käväistiin päiväretki Jyväskylään kädentaitomessuille ja piipahdettiin lankakaupoissakin. Messuilla tarjonta oli enemmän valmiita tuotteita ja askartelujuttuja. Teippitarhasta lähti mukaan liitutauluteippiä ja washi-teippiä ja antiikkipuolelta Luna-kulho täydentämään sarjaa. Kuokkalan kartanolla piipahdettiin ja samalla kuvattiin tuotosta. Kuvat napsi Essi, kiitos.


Kuvat on tälläkertaa vauhdikaita, poseerauskuvista valtaosassa oli täysin pitsineuleeseen sopimatonta pönötystä havaittavissa.

Malli: Omasta päästä, pitsi helmaan jostain kolmiohuivista, miehustaan IK Spring 2008 Katharine vest
Lanka: Isager Alpaca 1, Neuleeseen meni hieman kolmatta kerää, joskin valmis neule painaa 99g :)

1 kommentti:

  1. Oottelinkin jo päivitystä :) Jos oltais otettu "Jimmy Hendricks" -assistentti mukaan, niin olis tullu vieläkin vauhdikkaampia kuvia :)

    VastaaPoista