lauantai 15. maaliskuuta 2014

Sopivasti lämpöäTässä se lopulta on. Torkkupeitto joka syntyi oikeastaan vähän vahingossa. Ostin 3 vuotta sitten käsityömessuilta Villa Ellun kojusta paketin lankoja, 6 eri väriä Knoll yarnsin Supersoftia, 15 g kutakin. Yhdistelin sointuvia värejä toisiinsa isoäidinneliöksi, ajattelin tehdä pannulappuja. Tehdystä ruudusta tuli kuitenkin vähän pieni pannulapuksi, näpit olisi palaneet. Pala päätyi lopulta puntariin ja laskeskelin, että palojahan tulee melko mukavasti. Olin koukussa.


Väriyhdistelmät eivät olleet loputtomat, mutta 42 tilkusta joista peitto koostuu, vain muutamalla on värikaima. Tilkkuja varten sitten piti tilata lisää lankaa ja samalla yhdistämiseen sopiva seitsemäs väri. Tilkutolivat valmiina ja osa jo yhdistetty ja tajusin, lanka ei riitä! Holst Garnin supersoft tuli onneksi hätiin, sama sävy ja vahvuus, itse en ainakaan näe eroa. 

 Tässä muutamia ruutuja.


Reunaan virkkasin valkoista ja sitten valtaosan ylijääneistä värillisistä langoista ja vielä valkoista reunaan. Loppumetrien aloittaminen venyi ja venyi. Olen kuitenkin opetellut pitämään itselleni antamia neulevaatimuksia, ja silloinen oli, etten saisi aloittaa yhtään uutta työtä, ennenkuin joku vanha olisi valmis. Työvoitto takkavalkean äärellä sanoisin. Ja juuri sopivan kokoinen lämmittämään vähän varpaita sohvalla, vaikkei olis oikein edes kylmä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti