lauantai 7. syyskuuta 2013

Ensimmäinen ja viimeisin

Sain taannoin itselleni täysin epätyypillisen siivouskohtauksen ja viimeiset muuttolaatikot tuli setvittyä. Laatikossa oli lapsuuteni nuket, Minna, se perinteinen muovijäseninen kalju vauvanukke kahdeksankymmenluvulta, äidin tekemä nukke ja ne monet rakkaat muut, ja pääsivät hieman parempaan laatikkoon. Samalla setvin nytyn nukkejen ja barbien vaatteita. Valtaosa oli jo leikitty puhki ja kyllä on mielikuvitus laukannut kun kangassuikaleet on pikkukätösin ommeltu mekoiksi ja takeiksi. 

Joukosta löytyi myös jotain nostalgista; Ensimmäinen neuleeni. Siitä piti tulla paljon suurempi, mutta lopulta lopputulos oli barbin kaulaliina. Lanka pikaisella hipeltelyllä on tiukkaa akryylisekoitetta ja muistan neulomisen olleen melkoista vääntämistä ja äiti väliin neuloi löysemmän kerroksen.


Myös uuteen projektiin hankitut langat ja itselle tehty lupaus, että joku työ loppuu ennenkuin uusi alkaa, sai Paulien päättymään. Ruskea lanka on käytetty metrilleen, molempia hihoja tein juuri niin pitkään kuin lankaa oli. Resorit siis on alkuperäisestä poiketen raitavärillä. Edes nappilistan reunaan ei tehosteraitaa riittänyt. Ja resorit tein kaikki helmineuleella, miellytti omaa silmää enemmän. Itselaukaisija ei ollut myöten, joten paita on ilman täytettä.
Lankana Drops Baby Merino.


1 kommentti: