perjantai 27. joulukuuta 2013

Joulun tuotoksia

Syksy on ollut paitsi pitkä ja pimeä, myös täynnä töitä ja kaikenlaista menoa. Lomalla marras-joulukuun vaihteessa viikko kului reissussa ja toinen mökillä. Mökille mukaan raahasin varmuudeksi useammankin keskeneräisen neuleen...  Valmiiksi pakersin ensimmäisenä lähes pari vuotta sitten aloittamani isoäidin neliöistä tehdyn peiton. Siitä lisää kunhan peitto on uitettu ja kuivattu, eihän sitä kaikkea kerralla voi tehdä!

Projektin lopettamista edesauttoi myös se, että samoista langoista oli tulossa joululahjaksi kirjoneulelapasia ja työ oli saatava loppuun. Toiset lapaset lähti pakettiin ja reissuun äkkipikaisesti suostumatta kameran eteen, katsotaan josko lapasten ja kameran tiet jatkossa kohtaavat :) Toiset sensijaan olivat suostuvaisemmat.


Enää en oikein osaa edes sanoa, kumman kuvan värit ovat lähempänä totuutta, ehkä sittenki vähemmän valoittuneen. Ja lahjakas valokuvaaja on, väistelystä huolimatta, onnistunut tunkemaan onnistuneimpiin kuviin myös tassunsa mukaan.


Mallina Selbu Sea Horse Mittens, ohje löytyy myös ravelrysta.
Lankana Holst garnin Super Soft, menekki säälittävän vähän, keristä tekisi vielä varmasti 2 paria lapasia lisää. Lanka siis todella on superriittoisaa ja pienestä karheudesta huolimatta mukavaa neuloa. Kastelu, kuten langan valmistaja ohjeistaa, tuo sitten pehmeyden esiin. Upea värikartta ei myöskään vähennä tämän langan ihanutta.

Ja joululahjojen päästyä paketteihin ja vastaanottajilleen sain palata muiden neuleiden pariin. Ensin istuin sohvannurkkaan ja jäljellejääneistä tweedlangoista pyörähti kaulurintapainen. 50 s, 5 mm puikot, Alkuun n 10 krs ainaoikeinneuletta ja kerrosten puoleenväliin 4 x napinläpi, pintaneuleena *2o 4n* 2o 4 krs ja sitten 3 n *2 o, 4 n* 2o 3 n,  tähtien väliä toistaen. Lankaa meni 4 jämäkerää, varmasti lähemmän 2 kokonaista kerää, eli n. 100g. Tänään kestosuosikkini Miss Elizabeth Bennet ja Mr Darcy ovat jälleen ilahduttaneet minua ja siivittäneet vaaleanpunaista pitsi-ihanuutta eteenpäin. Vapailla oloon on taas ehtinyt tottua niin, että vasta iltapäivällä käväisi edes mielessä, että onkohan töissä ollut kiirettä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti