lauantai 13. joulukuuta 2014

Pakkopullapipo


Ja heti alkuun, jottei otsikko johda liiaksi harhaan, pipo on ihana. Tekemisessä oli vain liian paljon jo hyväksi havaittuja juttuja. Lankana Isager Merilin, vaaleanpunainen sama kuin sormikkaissa ja pohjana sininen . Sinistä meni alle kerä. 

Reunuksessa silmukoita 128 puikkona ihanainen 2,5mm. 1oikein kiertäen1 nurin reunusta 5 cm. Joka oli paljon kun on juuri neulonut tunikan reunaan ja villatakin kaulukseen samaa 1 o kiertäen 1n joustinta molemmissa piirun alle 300 silmukalla 8 cm kuhunkin. Reunus valmistui lopulta.

Sitten broken seed stichiä 9 cm. Tätä tuli tehtyä juuri sormikkaisiin, kaunista, mutta tämänkin teko alkoi nyppiä jostain syystä muutaman kerroksen jälkeen. Tämäkin osuus valmistuim yllättäen neuletapaamisessa ja sitten alkoi sujua :) Pari cm sileää sinistä ja sitten joka 4. kerros 6 kohdassa kavennuksia ja lopulta 9 cm mitassa jokatoinen silmukka pois, muutama kerros ja loput silmukat narulle, kaikki loppu yhdessä hujauksessa, yhdellä istumalla. 

Pipolle oli kaksi vaatimusta, se ei saanut olla liian tiukka, koska nykyiseen hiusmalliin kuuluu otsis ja kukaan ei kestä littanaa otsista. Lisäksi pitkäksi venyneet hiukset tulee muuten usein sutaistua Pikku Myy -henkiselle nutturalle, joka vie tilaa. Käytännössä jo havaittu molempien toiveitten täyttyvän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti